Diƫtistenpraktijk
Grietje Tammenga

Dieetadvies

Ieder mens is anders, dus elke behandeling is maatwerk.

Het is een open deur om te stellen dat gezonde voeding een rol speelt bij het realiseren van een gezond lichaam. Maar de voedingswetenschap is volop in beweging en daarmee ook de voedingsadviezen.

Onze visie is dat het het vooral gaat om verandering van leefstijl. Doet u dit serieus dan is het mogelijk om vele gezondheidsproblemen op te lossen en te genezen. Denk aan hoge bloeddruk, diabetes, hartfalen en de gevolgen van ondervoeding. Ook is het mogelijk om medicijngebruik drastisch te verlagen of zelfs geheel te stoppen. Met het veranderen van uw leefstijl neemt u zelf het heft in eigen handen. Tel uit uw winst!

Naast voeding spelen ook andere factoren zoals beweging, stress, slaap en ontspanning een belangrijke rol in het ontwikkelen van een (chronische) ziekte. Bij de behandeling zoeken we dan ook zoveel mogelijk contact met andere hulpverleners om tot een optimaal resultaat te komen. Denk hier bij voorbeeld aan de fysiotherapeut, de logopedist, de specialist, de praktijkondersteuner, de (dieet)psycholoog, het consultatiebureau, de jeugdwerker etc.

Het adviesgesprek
We leggen uit welke oorzaken en symptomen er zijn van het desbetreffende ziektebeeld. Deze kennis is natuurlijk niet voldoende om tot een duurzame gedragsverandering te komen. Motiveren, haalbare en meetbare doelen stellen, oefenen met nieuw gedrag en evalueren van de resultaten dat hoort er allemaal bij.

Onderwerpen die aan bod kunnen komen
  • Persoonsgeboden informatie zoals belangrijke medische en psychische voorgeschiedenis, medicatie en eventuele klachten;
  • Eetgewoonten (eettijden, de verdeling van de maaltijden over de dag, snelheid van eten, kooktechnieken, tempo van eten) en uw leefstijl.
  • Uw lichaamssamenstelling (gemeten met behulp van de bio-impendantieweegschaal) en gewichtsverloop.
  • Het kopen en bereiden van voeding en dranken.
 GUHY61456744741.jpg