Diƫtistenpraktijk
Grietje Tammenga

Voeding en beweging

Een gezonde voeding is de basis voor een gezond lichaam. Veel sporters zijn zich bewust van hun lijf en leefstijl en willen het uiterste halen uit hun sport. Als je ook gezond eet en zorgt voor een goede balans tussen de verschillende voedingstoffen dan gaat dit ook zeker lukken!

Op recreatief niveau heb je in feite voldoende aan een gezonde, regelmatige basisvoeding. Als je meer van je lichaam vraagt omdat je bijvoorbeeld ook wilt afvallen dan zal ook je voeding aangepast moeten worden.

Er wordt een persoonlijk voedingsplan opgesteld waarin wordt gekeken naar o.a. de verdeling van verschillende voedingsstoffen als koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines en mineralen. Maar ook wordt er aandacht geschonken aan het aanpassen van je voeding op je sportschema.

Welk voedingspatroon het beste bij iemand past is van meerdere punten afhankelijk: je tak van sport, duur en frequentie van trainingen en overige factoren als school, studie, werk en gezinssamenstelling.

Naast de individuele consulten is er ook een workshop voeding en beweging. Dit kan ook op locatie georganiseerd worden. Zie aanbod workshops.
 qWSW41456744401.jpg