Zwangerschap

Als je zwanger bent (of wilt worden) is goede voeding dubbel belangrijk!

Als zwangere vrouw komt er veel op je af. Zwanger zijn is een belangrijk moment in je leven . Dit kan een moment zijn dat je stilstaat bij het leven op zich. Een verandering in leefstijl kan dan een bewuste keuze zijn om jezelf en je ongeboren kind optimale kansen te geven op een gezond leven.

Voeding en leefstijl heeft invloed op de gezondheid van je kind. Zo wordt de kans op overgewicht in de rest van zijn of haar leven voor een belangrijk deel al bepaald in de periode vóór de bevruchting, in de zwangerschap, tijdens de borstvoedingsperiode en in de eerste levensjaren. Goede reden dus om juist in deze periode bewuster naar je leefstijl te kijken.

Met welke vragen kunt u bij ons terecht

 • Wat mag ik wel en wat mag ik niet eten tijdens mijn zwangerschap? En als ik borstvoeding geef.
 • wat kan ik doen om zwanger te worden?
 • hoe bereid ik me voor op borstvoeding?
 • Welke gewichtstoename is ‘normaal’ gedurende de zwangerschap?
 • Hoe kan ik voorkomen dat ik te veel ga aankomen tijdens mijn zwangerschap?
 • Heb ik extra vitamines en mineralen als ijzer en foliumzuur nodig? Hoe kan ik dat uit mijn voeding halen?
 • Is het echt nodig om ‘voor twee’ te eten?
 • Ik ben vegetariër, krijgt mijn kindje nu tekorten?
 • Is het slecht om te lijnen?
 • Ik heb zwangerschapsdiabetes, en nu?
 • Hoe voorkom ik dat ik terugval in mijn eetstoornis?