Categorieën
Nieuws | Diëtistenpraktijk Grietje Tammenga

Nieuwe praktijknaam 2022

Bij een nieuwe (door)start hoort een nieuwe manier van jezelf presenteren. Dat begint al bij het kiezen van de juiste naam. Daarom zal Diëtistenpraktijk Grietje Tammenga per 1 januari 2022 verdergaan onder de naam Diëtistenpraktijk Gaia (spreek uit al: “Ga-ja”).

Deze nieuwe naam is voor ons allesomvattend. In zowel de wetenschap áls in de mythologie staat Gaia voor balans, natuur en ontwikkeling. De oude Grieken beschouwde haar als de oermoeder of moeder aarde en zagen alle natuurlijke bronnen en hulpmiddelen als haar kinderen. Ook in de moderne wetenschap is Gaia een inmiddels welbekend figuur, met haar eigen tak van sport. Zo is de ‘Gaia Theorie’ van de Engelse natuurwetenschapper James Lovelock een populaire stroming die onderzoek doet naar de juiste balans voor het leven op aarde.

In onze praktijk vindt u dezelfde focus op een gezonde, natuurlijke en vooral houdbare balans terug in de manier waarop wij onze cliënten begeleiden. Een veelgehoorde term is: “De cliënt staat centraal, maar daar zijn wij het vanuit onze visie op voeding niet helemaal mee eens. Een cliënt is voor ons meer dan de persoon in de spreekkamer, of de casus daaromheen. Een cliënt leeft altijd in een balans met zijn of haar omgeving met de daarbij kenmerkende patronen. Het is aan ons om die balans te doorbreken en een nieuwe balans te vinden die een meer duurzame situatie voor de cliënt voortbrengt.

Zo vindt u Gaia dadelijk niet alleen terug in onze naam of onze werkwijze, maar ook in uw eigen patronen en manier van leven.