Categorieën
Nieuws | Diëtistenpraktijk Grietje Tammenga

Podcast gezond gesprek

Gezond gesprek is de podcast van Gezondheidsnet. De presentatie is in handen van journalist, diëtist en leefstijlexpert Karine Hoederdos. Elke aflevering en er een gesprek met een deskundige gast over gezondheid, ziekte en leefstijl. Gezond Gesprek levert niet alleen de beste informatie door de beste specialisten; de informatie is ook altijd meteen praktisch toepasbaar voor jezelf.

Deze aflevering gaat over het boek ‘Vet Belangrijk’, een veel besproken thema bij ons in de behandelkamer. Zeker een aanrader!

Categorieën
Nieuws | Diëtistenpraktijk Grietje Tammenga

SMARTsize

Per maart 2021 is het project SMARTsize in de Gelderse Vallei gestart. Dit is een grootschalig onderzoeksproject vanuit de Vrije Universiteit Amsterdam en Kenniscentrum Overgewicht en Obesitas en wordt medegefinancierd door ZonMw. SMARTsize is bedoeld voor mensen met overgewicht en obesitas die gezonder willen gaan eten en bewegen. Als uw BMI hoger is dan 25 kunt u zich aanmelden bij onze praktijk. Voor meer informatie klik dan hier.

Categorieën
Nieuws | Diëtistenpraktijk Grietje Tammenga

Pilot zwangeren

Per 1 april zijn wij in samenwerking met alle verloskundigen in Veenendaal een pilot gestart ter preventie van zwangerschapsdiabetes.

Dit betekent dat iedere zwangere die een verhoogd risico heeft op het ontwikkelen van zwangerschapsdiabetes begeleiding van ons kan krijgen. Het accent wordt gelegd op de totale leefstijl. En als het nodig is dan kan er een bloedsuikermeter gratis gebruikt worden!

Een initiatief dat mogelijk gemaakt is door de Eerstelijn Samenwerking Veenendaal.

Wij zijn hier erg blij mee en hopen op een goed resultaat!

Categorieën
Nieuws | Diëtistenpraktijk Grietje Tammenga

Thuis verder

We maken onderdeel uit van een samenwerkingsverband van het neuro-revalidatieteam ‘Thuis verder’. Deze teams houden zich bezig met niet aangeboren hersenletsel zoals een herseninfarct. Voor het verbeteren van de gezondheid, zowel mentaal als fysiek is voeding een belangrijk onderdeel hierin.

Zie voor meer informatie: www.thuis-verder-neurorevalidatie.nl

Categorieën
Nieuws | Diëtistenpraktijk Grietje Tammenga

Nieuwe collega

Per 15 maart 2021 hebben wij er een nieuwe collega bij, Annemijn Beekman komt ons team versterken. Zij gaat spreekuur houden op de maandagmiddag- en avond op onze hoofdlocatie aan de Nijverheidslaan. Daarnaast neemt zij ook waar tijdens vakanties van collega’s. Mogelijk treffen jullie haar snel!

Categorieën
Nieuws | Diëtistenpraktijk Grietje Tammenga

Fysiek spreekuur blijft mogelijk

Vanavond was er weer een persconferentie waarin er nieuwe maatregelen zijn aangekondigd.

Wij bemerkte vandaag al enige onrust onder de cliënten wat deze nieuwe maatregelen voor de afspraken per 15 december zouden betekenen.

Wij kunnen jullie hierin geruststellen: wij vallen onder de medische (contact) beroepen wat betekend dat de praktijk geopend blijft voor fysieke consulten. Heeft u toch de voorkeur voor een afspraak op afstand dan is dit geen enkel probleem! Neem telefonisch of per mail contact met ons op zodat we dit kunnen aanpassen in de agenda.

Verder blijft gelden: blijf thuis bij klachten als neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts zowel bij u als uw direct omgeving.

Categorieën
Nieuws | Diëtistenpraktijk Grietje Tammenga

Belang leefstijl ten tijde van COVID-19

Onderzoekers en medici hebben onderstaande brief gestuurd naar het ministerie en de premier om de noodzaak van een leefstijlcampagne ter onderdrukking van de coronapandemie onder de aandacht te brengen.

Wij dragen ook de mening dat er meer aandacht moet komen voor het duurzaam aanpakken van een gezonde leefstijl. Wij brengen dit ook onder de aandacht tijdens de consulten en verweven dit in het behandeltraject.

Mocht u ook een leefstijlverandering overwegen en is ondersteuning hierbij wenselijk? Neem dan zeker contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Categorieën
Nieuws | Diëtistenpraktijk Grietje Tammenga

Herstelzorg COVID-19

Categorieën
Nieuws | Diëtistenpraktijk Grietje Tammenga

Spreekuur diëtist tijdens corona

Vooralsnog blijft ons spreekuur op de praktijklocaties doorgaan. Op alle locaties is het mogelijk om de 1,5 meter afstand te waarborgen en daarnaast hanteren wij een hygiëne protocol. In het geval van een bezoek aan huis kiezen wij ervoor om een mondkapje te dragen. Dit omdat de 1,5 meter niet altijd haalbaar is en het veelal om de kwetsbare groep gaat.

Bij klachten als neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (zowel bij uzelf als uw direct omgeving) verzoeken wij u om telefonisch of per mail contact op te nemen, de afspraak kan dan telefonisch plaats vinden.

Heeft u deze klachten niet maar heeft u wel de voorkeur voor een consult op afstand dan is dit ook mogelijk.

Categorieën
Nieuws | Diëtistenpraktijk Grietje Tammenga

Langzaam opschalen fysiek spreekuur

Goed nieuws! De overheid heeft groen licht gegeven om de praktijk vanaf 11 mei langzaam weer op te schalen. Dit betekent dat er langzaam aan steeds meer consulten op de praktijk gehouden gaan worden. Natuurlijk wel met de nodige maatregelen! Voor mensen met ernstige gezondheidsklachten en ouderen (>70 jaar) blijven de consulten op afstand gelden.

Wanneer je een fysieke afspraak gepland had staan na 11 mei blijft deze staan en kunt u naar kantoor komen. Mocht het vanuit ons verstandiger zijn om dit toch op afstand te doen dan laten wij dit per mail of telefonisch aan u weten. Anderzijds als u het nog niet prettig vindt om op kantoor te komen dan kunt u dit laten weten en dan kan het consult op afstand plaats vinden.

Natuurlijk blijft het advies: ben je zelf niet fit om heeft je omgeving ziekteverschijnselen? Blijf dan thuis en neem contact met ons op. Dan zieken we samen naar een passende oplossing. Want ook nu blijft er nog steeds de optie voor telefonische consulten. Bij twijfel kunnen deze consulten dus ook gewoon gepland worden.

Wij hopen dat iedereen deze maatregelen serieus neemt zodat we samen voor een goede gezondheid kunnen blijven zorgen!

De maatregelen

  • Blijf thuis bij klachten als neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (bij u of uw directe omgeving)
  • Was je handen voordat je naar het spreekuur komt.
  • Houdt 1,5 meter afstand
  • Kom alleen naar de afspraken (behalve bij kinderen 0 – 12 jaar of hulpbehoevende ouderen)
  • Kom niet te laat en kom niet te vroeg. Ga niet eerder dan vijf minuten voor de afspraaktijd het pand binnen. Als u vroeger bent wacht buiten of in de auto.
  • Volg in de spreekkamer de instructies van de diëtist zodat de 1,5 meter behouden blijft.