Tarieven

Dieetadvisering
Dieetadvisering wordt in 2021 ook weer vanuit de basisverzekering 3 uur vergoed door de zorgverzekering. De vergoeding vanuit de basisverzekering gaat ten koste van de wettelijk verplichte eigen risico. Hierop zijn kinderen tot 18 jaar een uitzondering aangezien zij geen eigen risico hebben. 
Enkele zorgverzekeraars stellen als voorwaarde dat de behandeld (huis)arts een verwijsbrief uitschrijft (zie DTD). De praktijk heeft met alle zorgverzekeraars een contract. 

Dieetadvisering is tevens opgenomen in diverse aanvullende pakketten, op zorgwijzer vind u of dit in uw geval van toepassing is. U kunt gebruik maken van dieetadvisering uit uw aanvullend pakket als de 3 behandeluren uit de basisverzekering op zijn. Hiervoor geldt geen eigen risico.

Als u door uw vergoeding heen bent dan geldt het volgende tarief:
per 15 minuten: 17.50 euro
toeslag huisbezoek: 29.50 euro

Dieetpreparaten
Dieetpreparaten is alleen op recept verkrijgbaar en worden vanuit de basisverzekering gedekt. De vergoeding loopt vanuit de basisverzekering en gaat ten koste van het wettelijk verplichte eigen risico. Hiervoor gelden echter wel een aantal voorwaarden.

Voedingsadvisering
Hieronder verstaat men advies over gezonde voeding en voeding bij sport. Deze onderdelen vallen niet onder de basisverzekering. Sommige zorgverzekeraars vergoeden dit onder de aanvullende verzekering.

Ketenzorg
Als u naar de diëtist bent verwezen in het kader van ketenzorg voor Diabetes, COPD of CVRM dan zijn er geen kosten verbonden aan de dieetadvisering ongeacht uw zorgverzekering. De ketenzorg valt buiten het eigen risico. Binnen de ketenzorg krijgt u 3 behandeluren vergoed. 

Mindfulness en eten training
Dit valt buiten de zorgverzekering.
De kosten voor een training zijn 400,00 Euro, inclusief materiaal

Workshop
Dit valt buiten de zorgverzekering.
De kosten hiervoor zijn 15.00 euro per persoon.