Workshops

Inspirerend, en ruimte voor elkaars ervaringen

“Als u aanvullende informatie of vragen heeft over onderstaand aanbod kunt u vrijblijvend per mail of telefonisch contact met ons opnemen”

Eetplezier
Een workshop gericht op de smaakontwikkeling bij jonge kinderen vanaf 6 maanden tot 6 jaar.
 Smaakontwikkeling is een belangrijk ingrediënt voor het aanleren van gezond eetgedrag. Tijdens deze workshop krijgen ouders informatie, en gaan ze onderling in gesprek over (op)voeding, smaakontwikkeling, eetgewoonten en de momenten aan tafel. Ze gaan actief aan de slag met proeven en daardoor ervaren zij hoe zij zelf proeven, en hoe en waarom ze reageren op de smaak van voedsel. Zo kunnen zij zich beter voorstellen wat hun kind meemaakt wanneer het een voedingsmiddel voor de eerste keer proeft.

Koken zonder pakjes en zakjes
Een praktische bijeenkomst met informatie over smaak en proeven. Leer proeven door al je zintuigen te gebruiken. 
Je leert een begin te maken met het koken zonder pakjes en zakjes. Centraal staat de vraag: hoe maak ik het gerecht smakelijk. Umami staat hierbij centraal!
Grietje heeft veel kookervaring die ze graag met u deelt.

Eten tijdens de zwangerschap
Een workshop gericht op gezonde voeding tijdens de zwangerschapAls aanstaande ouder komt er veel op je af. Zwanger zijn is een belangrijk moment in je leven . Dit kan een moment zijn dat je stilstaat bij het leven op zich. Een verandering in leefstijl kan dan een bewuste keuze zijn om jezelf en je ongeboren kind optimale kansen te geven op een gezond leven.

Voeding en leefstijl heeft invloed op de gezondheid van je kind. Zo wordt de kans op overgewicht in de rest van zijn of haar leven voor een belangrijk deel al bepaald in de periode vóór de bevruchting, in de zwangerschap, tijdens de borstvoedingsperiode en in de eerste levensjaren. Goede reden dus om juist in deze periode bewuster naar je leefstijl te kijken.

Voeding bij hartproblemen
De kans op hart- en vaatziekten kan onder andere verkleind worden door een gezond en gevarieerd eetpatroon. Maar hoe ziet dit eruit en wat zijn de aandachtspunten. Daarnaast helpen wij u ook op weg om met behulp van voeding en leefstijl uw bloedwaarden te verbeteren en evt de medicatie te verminderen.

Voeding bij parkinson
“Beweeg regelmatig en eet gezond” is een advies dat iederéén ter harte kan nemen. Voor parkinsonpatiënten is het echter nóg belangrijker om uitgebalanceerd voedsel te eten. In deze workshop zal hier dieper op ingegaan worden zodat u weet waar de winst in uw eetpatroon ligt.